Pilates

Lapos has és erős hát? Nem lehetetlen! A pilates a test középpontját, azaz a mély hasizmokat és a gerinchez legközelebb eső izomcsoportokat is megmozgatja, ez által pedig erősíti azokat és elősegíti a helyes, kecses tartást. A csinos has pedig már csak ráadás! Ugyan a pilates egyre elterjedtebb, sokan csak annyit tudnak róla, hogy valamilyen mozgásformáról van szó. A köztudatban az a tévhit is elterjedt, hogy valamilyen új csodamódszerről van szó, azonban ez sem igaz – a pilates már közel 100 éves! A módszer megalkotójáról, a német Joseph Pilatesról kapta a nevét.
A pilates egyik fő előnye, hogy kortól, nemtől és erőnléttől függetlenül bárki kipróbálhatja. Egy olyan közepes intenzitású gyakorlatsorról van szó, mely a megfelelő légzéstechnikával növeli a tüdőkapacitást, oldja a stresszt és erősíti a testet. Kinek ajánlott a pilates? Mivel a pilates gyakorlatok egyénre szabhatóak, így minden korosztálynak megfelel, kortól, nemtől, testalkattól és fizikai felkészültségtől függetlenül. Gyermekek, kismamák, idősebbek, de akár élsportolók is alkalmazhatják a gyakorlatsorozatokat. Mégis, ha a gerincoszlop sérülése áll fenn, mielőtt elkezdenénk sportolni, mindenképpen érdemes konzultálni az orvossal, aki rámutathat, melyik gyakorlatokat kell kerülni, és mit, hogyan lehet elkezdeni.
A STOTT PILATES® az eredeti, Joseph Pilates által megkomponált pilates módszer modern, anatómiai és biomechanikai alapokon tovább fejlesztett változata. Moira Merrithew korábbi táncművész és Lindsay G. Merrithew vezetése alatt orvosok, gyógytornászok, mozgásterapeuták és más szakemberek fejlesztik tovább a pilates módszert, a jelen kor elvárásaihoz és kihívásaihoz igazítják annak érdekében, hogy minél szélesebb kör számára váljon elérhetővé és a pilates gyakorlatok egyénre szabhatóak legyenek. A talajon és speciális pilates gépeken valamint eszközökkel végzett gyakorlatok nagyobb izomtömeg-növelés nélkül fokozzák az erőnlétet, a hajlékonyságot és az állóképességet
 “Joseph H. Pilates 1926-ban, New York-ban a NY City Balett épületében megnyitotta első fitnesz termét. A táncos világ sztárjai Martha Graham és George Balanchine is megismerkednek a Módszerrel, sőt, Balanchine meghívja Pilates-t, hogy legyen a new york-i balett növendékeinek trénere.”

 

Pilates óra:

Kedd: 17:00

Csütörtök: 17:00